Tapeter, färg och belysning

Det absolut enklaste sättet att förändra i sitt hem är att, ja förutom att köpa nya möbler, tapetsera om, måla om eller köpa nya lampor. Tapetsering kan vara trixigt men efter ett tag så brukar man få till det. Man tjänar absolut på att göra det själv eller att be någon man känner att hjälpa till. Är det tapeter som är helfärgade så brukar det inte vara något problem och dessutom gå rätt snabbt. Men är det mönsterpass så kan det bli lite svårare för då är det ju viktigt att man passar ihop mönstren med varje remsa och ser till att det blir rakt och snyggt. Det är svårt men helt klart värt det. Kanske kan man satsa på en hel vägg med mönster och köra neutralt i resten av rummet. Har du mycket tavlor och annat på väggarna så kan det vara bättre med en neutral grund. Vill du hitta lite mer tokiga fondtapeter så kolla in denna sida.

Heta tapettrender för hösten 2015 är:

  1. Naturtapeter som föreställer något från naturen som träd, löv, blommor eller mönster som har sin inspiration från naturen.
  2. Tapeter som får oss att tro att de är ett annat material som marmor, sten eller tegelstenar.
  3. Grafiska mönster är ”på tapeten” även i höst och i år är de inspirerade från 1920-talets Art deco.

Något som verkligen kan göra stor skillnad i ett hem är om man målar träytor i furu i vitt. Hela rummet får ett lyft och det skapar en fräschare yta och en känsla av att taket känns högre och rummet större. Vill man inte ha det i en skarp vit färg så finns det skalor från kallt vitt till varmt vitt som går åt det mer beige hållet. Detta gäller också möbler, en tråkig furufärgad byrå blir som ny efter att man har slipat och målat. Med färg kan man på ett enkelt och snabbt sätt förändra ett helt hem och alla kan göra detta själv, ingen proffshjälp behövs. Men ju fler som hjälper till desto fortare går det ju så bjud hem familj och vänner och bjud dem sedan på en god middag som tack.

Ja, också har vi belysningen då. På sommaren så använder vi ju oss knappt av lampor för det är ju så ljust ändå, men så fort hösten kommer så blir det ju aktuellt igen. En lampa med ett dämpat sken kan göra mycket för ett rums helhet. Det är värt att köpa en med dimmer så att du kan anpassa ljuset efter hur du vill ha det. Mysljuset på under den romantiska middagen och det mer skarpa ljuset om du ska lösa korsord. Att ha lampor i fönstren ger en hemtrevlig känsla både inomhus och för dem som ser det utifrån och här finns det att välja mellan sådana som hänger ner eller dem som står upp. På den här sidan så hittar du verkligen allt i lampväg för både inomhus och utomhus.