Smarta tips till förvaring

        Plats till förvaring

Att hitta plats för förvaring brukar vara det största problemet som vi ställs inför i vårt hem. Vill man inte ha för mycket grejer liggandes framme på öppna ytor så måste man helt enkelt lösa problemet. Vi tänkte samla några av våra bästa förvaringstips som vi samlat på oss genom åren. Först och främst, köp smarta och praktiska möbler.

  1. I sovrummet så brukar de flesta förvara sina kläder och andra textilier. Men vad gör man om inte allt får plats i garderoberna som man köpt? Jo, man investerar i en säng som också fungerar som en förvaringsplats, och nej, det betyder inte att den kommer att vara ful, tvärtom, det finns riktigt snygga förvaringssängar. Titta bara på den här! Eller varför inte denna! Är du av den händiga sorten så kanske du kan snickra ihop din egen lösning, se lite inspiration här.
  2. Vad brukar man egentligen förvara under trappen? Precis, ingenting. Jo kanske en dammsugare eller en pilatesboll möjligtvis. Men där finns ju faktiskt mycket utrymme att utnyttja så varför inte göra det, titta på bilden nedan och låt dig inspireras. Vad smart egentligen, där får ju plats med massa grejer.

 

  1. I hallen är det ofta en salig röra med skor, kläder, läxböcker och annat krimskrams. Men här finns det lösningar att finna, skulle tippa på att just hallen har det största utbudet av fiffiga förvaringsmöbler på marknaden. Eller vad sägs om denna, där kan varje familjemedlem ha en egen korg för förvaring av mössor, halsdukar och tjockstrumpor. Väldigt smart om man är fler i familjen. Många vill sitta ner när de tar på sig skorna och då kan en smart liten bänk med förvaring under passa helt perfekt. Och har man mycket stor yta i hallen så ska man absolut använda den platsen till smart förvaring tycker jag, på så sätt så lättar man lite på förvaringsbiten i resten av huset eller lägenheten, som de exempelvis har gjort här.
  2. När det kommer till barnens rum som lätt blir stökigt så är det bra att tänka smart och praktiskt. För man vill ju att var sak har sin plats så att man enkelt ska kunna städa upp efter dagens slut. En enkel lösning kan se ut så här exempelvis. Eller varför inte så här. På senare tid så har det också varit poppis att snickra ihop en säng till barnen som en kombination av förvaring, lek och koja. För lite inspiration kolla in dessa bilder. Först ut är denna för den lilla prinsessan, med en liten lekvrå under, väldigt gulligt. Är utrymmet dåligt på golvnivå, ja då får man ta sängproblemet till loftnivå. För den som är riktigt händig och har en förkärlek till Fantasy, kolla in denna spektakulära fantasybyggnad. Inom detta område så finns det precis hur mycket som helst, det är bara fantasin som sätter stopp.
  3. I vardagsrummet så kan du ju endera skaffa en bokhylla eller en finare byrå men vill du inte ha den typen av möbler så är vårt tips att satsa på ett bord med smart förvaring, som typ denna.