Mysa till det i hemmet

De flesta vill nog uppnå en slags myskänsla när de kryper ner i soffan framför tv:n på kvällen. Man söker efter en slags harmoni, avslappning och en slags frizon från sådant som känns stressigt. Soffstunden på kvällen är rena rama meditationen för många och en stund för återhämtning efter en stressig och intensiv dag. För att toppa den här känslan ytterligare, för vi anser nämligen att denna stund är dagens bästa, så har vi några tips som vi vill dela med oss av.

I ett rum där man vill uppnå lugn och avslappning så kan det vara bra att inreda med lugna och behagliga färger kombinerat med varma nyanser. Ett exempel kan vara att grundfärgen på tapeterna kan vara i en ljusare färg med varm ton och sedan sätta upp tavlor med lite mer färg i sig. Tavlor som får dig att må bra och som du verkligen tycker om. Kanske en fototavla på en solnedgång som du upplevde den där sista magiska kvällen på Bali. Det är så man ska tänka, feelgood och minnen. Vissa kanske vill ha bilder på sina närmaste i vardagsrummet för att et skapar glädje och harmoni och inger en känsla av trygghet och lugn. Kuddar och filtar har en förmåga att skapa mys, så det rekommenderar vi att alla har i sina soffor.

Investera i växter för dessa har vetenskapligt bevisat en lugnande effekt och dessutom så förbättrar de luften i rummet. Är du av typen gröna fingrar så kan du dessutom ta de lite mer avancerade växterna som ska blomma emellanåt, hör du till den andra gruppen som absolut inte har gröna fingrar så skulle jag satsa på växter som inte kräver så mycket omvårdnad som yuccapalmen exempelvis, som dessutom är hur snygg som helst.

Tänk också på att välja rätt tyger. En neongrön soffa kanske är kul första veckan men förmodligen så tröttnar man på det i längden, dessutom så är färgen inte speciellt lugnande. Satsa istället på en mer neutral färg och variera dig med färger på kuddarna istället. Samma gäller med gardinerna, det får gärna vara färg men satsa mer på den varma sorten som är mer lugnande. Kanske orange eller rött. Hellre lite grumligare färger än klara starka färger i rummen där du vill uppnå nedvarvning och lugn och ro. Färger har mer betydelse än vad man tror.

För att kunna nå det där riktigt avslappnade läget så är det viktigt att det är undanplockat i vardagsrummet. Kläder, gammal disk på bordet, grejer på golvet och annat kravs ska plockas bort. Bara gör det för det är värt det och det är tio minuters väl investerad tid. När detta är gjort så är det dags att tända ljus, gärna många på lite olika områden. Doftljus är absolut inte för alla men för många så har den rätta doften en lugnande effekt. Ett tips för dig som vill investera i ett doftljus som räcker länge och finns i en mängd olika dofter är detta märke, Yankee candle.